Saturday, October 15, 2011

BAGEDIL TO PAGAL HA I- POTATO CUTLET

Olla...Bersama lagi dalam ruangan Masak Bersama Cik Chuain... He he he... Kalau mak kat kampung tahu la Cik Chuain bukak ruangan takde lesen macam ni, dah tentu terkejut besar! Mana taknya..biasa kalau mak tengah masak Cik Chuain la pengacaunya....kadang2 buat wawancara live lagi dari dapur..ha ha ha... Miss u mak! Dah tengok tajuk kat atas tu kan? Cik Chuain buat Bagedil To Pagal Hai hari ni...Bimbang gak tak jadi tadi...Jenuh berguru ngan Kak Ani tadi...Kali ni segala pantang larang diikuti....takut tak jadi macam dulu..Pernah buat sekali dulu tapi tak jadi..lembik semacam je...Akhirnya....TADAA!!!! Tengoklah kat bawah ni...Alhamdulillah, jadi....!! :p

Ada 12 keping semuanya..nyum..nyum..

BAHAN-BAHAN

Kentang dikupas kulitnya...
Bawang merah dimayang dan digoreng.
Ayam yang dicincang/tumbuk
Daun sup, lada sulah dan garam
Telur

CARA-CARANYA ADALAH:

Goreng kentang, toskan minyak dan lenyekkan
(Pantang: Tak boleh blend takut terlalu lembik)
Masukkan bawang merah yang digoreng tadi, 
Juga masukkan ayam cincang, daun sup lada sulah dan garam.
Gaul sebati. Bentukkan bulat2. Celupkan telur dan goreng dengan
api yang perlahan..Minyak pun tak perlu banyak sangat.
Bila dah kekuningan, angkat dan siap untuk dimakan.

SELAMAT MENCUBA!

PEACE, HARMONY, UNITED

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...